27. mar 2008
Nyhedsbrev fra FOODobserver.dk
Tjek på branchens vigtige begivenheder?
Var der noget du ikke fik læst?
Søg fritekst, på periode eller kategori i vores artikelarkiv
Nyt ansigt i Daniscos ledelsesteam
27.03.08:
Pr. 1. april 2008 er Mikael Sternberg Christiansen ifølge en pressemeddelelse ansat som Executive Vice President med ansvar for Daniscos Gums & Systems Division. Mikael Sternberg Christiansen overtager ledelsesansvaret fra Anders Wilhjelm, der tiltræder hos GEA Group som chef for GEA Process Engineering Division.
Ny direktør i spidsen for mærkevarerne K, Bähncke og Denja
18.03.08:
Kasper Lenbroch (42) tiltræder senest den 4. august som ny direktør for DKB, som står bag mærkevarerne K, Bähncke og Denja. Det meddeler den norske ejer Rieber & Søn. Kasper Lenbroch kommer fra stillingen som Nordic Retail Director i Tulip, hvor han har det overordnede markedsansvar for Danmark, Sverige, Norge og Finland.
Fra tema Råvarer
Kend dit kød
18.03.08:
Friland A/S lancerer nu et koncept, der skal gøre det nemt for den enkelte forbruger at spore sit kød tilbage til opdrætteren og det individuelle dyr, kødet stammer fra. ”Friland Kødkvæg” kaldes konceptet, som lanceres i en række SuperBest Butikker fra uge 14. På etiketten er anbragt en kort beskrivelse af dyret, hvor og hvornår det er født og opvokset, hvor det er slagtet samt dyrets CKR-nummer. Taster kunden nummeret ind på hjemmesiden sporditkod.dk (som også ser dagens lys fra uge 14), kan man spore kødet og læse mere om den specifikke opdrætter.
Fra tema Ingredienser
Mindre fedt med nye stivelsesløsninger
25.03.08:
Virksomheden Tate & Lyle har netop lanceret en ny serie af majsstivelser, der skal kunne hjælpe de europæiske producenter af chips, snacks og kiks etc. med at få reduceret produkternes fedtindhold uden at det går ud over smag eller konsistens. De nye stivelsestyper - Merigel 300 og 301 - skal nemlig gøre det muligt at gå fra klassiske stegeprocesser og til at bage produkterne i ovn.
Forbedret mager ost med nye modningsblandinger
13.03.08:
Virksomheden Chr. Hansen, der tilbyder starterkulturer, modningskulturer, smagsstoffer til mejeriprodukter, naturlige farver samt enzymer til alle typer af magre oste, udvider sortimentet af sine ”Flavor Control” ostemodningskulturer i takt med den stigende efterspørgsel efter magre mejeriprodukter. Således introducerer man nu to nye blandinger af modningskulturer: CR-530 og CR-550.
Fra tema Procesudstyr
Sorteringsanlæg med høj volumen og grundig scanning
27.03.08:
Key Technology, der har hovedsæde og produktion i Washington og produktion i Holland, introducerer nu Manta, et nyt state-of-the-art sortereringsanlæg, som på dramatisk vis øger gennemløbet. Maskinen håndterer op til 27 tons forarbejdede grøntsager eller frugter i timen ved hjælp af et to meter bredt område, som scannes højopløst og som skal kunne frasortere produkterne med små defekter eller fremmedlegemer.
Tetra Pak får stor ordre i Luxemburg
27.03.08:
Tetra Pak og Luxlait, som er det største mejeriselskab i Luxemburg, har offentliggjort planer om at investere over 100 mio. Euro i et nyt state-of-the-art mejeri til understøttelse af Luxlaits voksende forretning.
Færdigvarer
Eneleverandør af produkter til royalt varemærke
14.03.08:
Begrebet Kgl. Hofleverandør er kendt i hele Europa og for nylig har Tulip Ltd. i England fået eneret på produkter under et royalt varemærke. Det oplyser Danish Crown på sin hjemmeside, hvor man også fortæller, at det drejer sig om en række økologiske produkter fra Tulip Ltd.’s virksomheder, der vil blive solgt under Duchy Originals varemærket, der er Prince Charles’ økologiske produktserie.
Medaljeregn til danske oste ved VM i ost og smør
17.03.08:
Mejeriforeningen oplyser, at danske oste har opnået et af de bedste resultater i lang tid ved verdensmesterskaberne for ost og smør i USA, som afholdes hvert andet år og anses for at være verdens største konkurrence af sin art. Således vandt 16 danske oste medaljer, hvoraf de seks var af guld, og i kategorien ”havarti flavored” tog Danmark både guld, sølv og bronze hjem.
Ændring af dit abonnement
Afmeld nyhedsbrev